Krémové rajčinové rizoto
Krémové rajčinové rizoto s grilovanou cuketou a bazalkovým pestom
Ingrediencie
- 1000 g ryže na rizoto Arborio, carnarolli, vialone nano
- 500 g cukety
- 100 ml olivového oleja
- 100 g šalotky
- 100 ml bielého vína
- 40 g MAGGI zeleninového vývaru
- 20 g bazalkového pesta
- 100 g parmezánu
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Na oleji orestujeme nasekanú šalotku, pridáme ryžu a ďalej restujeme. Prelejeme bielym vínom a necháme odpariť. Podlievame zeleninovým vývarom, ktorý sme si predtým pripravili a varíme, kým bude ryža al dente.
-
2Na oleji orestujeme nakrájanú cuketu na malé kocky.
-
3Do rizota vložíme orestovanú cuketu, BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro a bazalkové pesto.
-
4Pozvoľna varíme spoločne, tak aby rizoto bolo krémové.