Krémové rajčinové rizoto

  • Brand
  • Čas prípravy
    40 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Krémové rajčinové rizoto s grilovanou cuketou a bazalkovým pestom
Ingrediencie
  • 1000 g ryže na rizoto Arborio, carnarolli, vialone nano
  • 500 g cukety
  • 100 ml olivového oleja
  • 100 g šalotky
  • 100 ml bielého vína
  • 40 g MAGGI zeleninového vývaru
  • 20 g bazalkového pesta
  • 100 g parmezánu
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Na oleji orestujeme nasekanú šalotku, pridáme ryžu a ďalej restujeme. Prelejeme bielym vínom a necháme odpariť. Podlievame zeleninovým vývarom, ktorý sme si predtým pripravili a varíme, kým bude ryža al dente.
  • 2
    Na oleji orestujeme nakrájanú cuketu na malé kocky.
  • 3
    Do rizota vložíme orestovanú cuketu, BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro a bazalkové pesto.
  • 4
    Pozvoľna varíme spoločne, tak aby rizoto bolo krémové.