Neapolská pizza s ančovičkami
Neapolská pizza s ančovičkami a bylinkami
Ingrediencie
- 1000 g múky
- 860 ml vody
- 3 g droždia
- 50 g soli
- 20 ml olivového oleja
- 6 g krupicového cukru
- 200 g olív
- 300 g ančovičiek
- 500 g mozzarelly
- 100 g rukoly
- 100 g parmezánu
- bazalka
Príprava
-
1Do vlažnej vody rozmiešame droždie, pridáme cukor a múku. Vložíme do kuchynského robota a 30 minút vypracovávame elastické cesto. Potom pridáme olej, soľ a znova premiešame.
-
2Cesto rozdelíme na 200 g kúsky a vytvoríme bochníčky. Necháme kysnúť 120 minút.
-
3Cesto vyvaľkáme, pridáme BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro, ančovičky, olivy a bazalku. Na záver pridáme mozzarellu a dáme piecť do vyhriatej pece alebo konvektomatu na 250 °C.
-
4Po upečení môžeme posypať rukolou a parmezánom.