Neapolská pizza s ančovičkami

  • Brand
  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10
Neapolská pizza s ančovičkami a bylinkami
Ingrediencie
  • 1000 g múky
  • 860 ml vody
  • 3 g droždia
  • 50 g soli
  • 20 ml olivového oleja
  • 6 g krupicového cukru
  • 200 g olív
  • 300 g ančovičiek
  • 500 g mozzarelly
  • 100 g rukoly
  • 100 g parmezánu
  • bazalka
Príprava
  • 1
    Do vlažnej vody rozmiešame droždie, pridáme cukor a múku. Vložíme do kuchynského robota a 30 minút vypracovávame elastické cesto. Potom pridáme olej, soľ a znova premiešame.
  • 2
    Cesto rozdelíme na 200 g kúsky a vytvoríme bochníčky. Necháme kysnúť 120 minút.
  • 3
    Cesto vyvaľkáme, pridáme BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro, ančovičky, olivy a bazalku. Na záver pridáme mozzarellu a dáme piecť do vyhriatej pece alebo konvektomatu na 250 °C.
  • 4
    Po upečení môžeme posypať rukolou a parmezánom.