Hubový krém, zemiakové krokety a majoránkový olej

  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Hríb dubový, ľudovo "dubák" je jedným z najobľúbenejších húb na Slovensku. Elegantné poňatie hubového krému s chutnými kroketami osvieži každú ponuku.

Ingrediencie
Hubový krém
  • Hríb dubový 500 g
  • Šalotka 300 g
  • Rasca
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
  • Hladká múka 100 g
  • Smotana 750 ml
  • Soľ a čierne korenie
Zemiakové krokety
  • MAGGI Zemiakové cesto 200 g
  • Petržlenová vňať 100 g
  • MAGGI Zlatá obalovacia zmes sezam 100 g
Majoránkový olej
  • Olivový olej 200 ml
  • Majoránka 50 g
Príprava
  • 1
    Šalotku nakrájame na jemno a orestujeme spoločne s rascou na oleji THOMY Combiflex.
  • 2
    Pridáme nasekané huby a spoločne orestujeme. Zalejeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
  • 3
    Zahustíme zápražkou, rozmixujeme a zjemníme smotanou. Vložíme do šľahačkovej fľaše a vytvoríme espumu.
  • 4
    Podľa návodu pripravíme MAGGI Zemiakové Cesto, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a vytvarujeme krokety.
  • 5
    Obalíme v MAGGI Zlatej Obalovacej Zmesi Sezam a pozvoľna vyprážame dozlata.
  • 6
    Olej rozmixujeme s majoránkou a precedíme.
  • 7
    Hubový krém podávame spolu so zemiakovými kroketami a pokvapkáme majoránkovým olejom.

 

Tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť krém z kuriatok, šampiňónov alebo hlivy.