Hubový krém, zemiakové krokety a majoránkový olej
Hríb dubový, ľudovo "dubák" je jedným z najobľúbenejších húb na Slovensku. Elegantné poňatie hubového krému s chutnými kroketami osvieži každú ponuku.
Ingrediencie
Hubový krém
- Hríb dubový 500 g
- Šalotka 300 g
- Rasca
- THOMY Combiflex 100 ml
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
- Hladká múka 100 g
- Smotana 750 ml
- Soľ a čierne korenie
Zemiakové krokety
- MAGGI Zemiakové cesto 200 g
- Petržlenová vňať 100 g
- MAGGI Zlatá obalovacia zmes sezam 100 g
Majoránkový olej
- Olivový olej 200 ml
- Majoránka 50 g
Príprava
-
1Šalotku nakrájame na jemno a orestujeme spoločne s rascou na oleji THOMY Combiflex.
-
2Pridáme nasekané huby a spoločne orestujeme. Zalejeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
-
3Zahustíme zápražkou, rozmixujeme a zjemníme smotanou. Vložíme do šľahačkovej fľaše a vytvoríme espumu.
-
4Podľa návodu pripravíme MAGGI Zemiakové Cesto, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a vytvarujeme krokety.
-
5Obalíme v MAGGI Zlatej Obalovacej Zmesi Sezam a pozvoľna vyprážame dozlata.
-
6Olej rozmixujeme s majoránkou a precedíme.
-
7Hubový krém podávame spolu so zemiakovými kroketami a pokvapkáme majoránkovým olejom.
Tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť krém z kuriatok, šampiňónov alebo hlivy.