Hovädzie mäso v rajčinovej omáčke

  • Brand
  • Čas prípravy
    180 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Hovädzie mäso v rajčinovej omáčke so škoricou a koreňovou zeleninou.
Ingrediencie
  • 200 ml THOMY Combiflex oleja
  • 1200 g hovädzieho lúpaného pleca
  • 500 koreňovej zeleniny
  • 250 g cibule
  • 400 g cukru krupice
  • 3 tyčinky celej škorice
  • nové korenie, bobkový list
  • 2 ks citróna
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Hovädzie mäso očistíme, okoreníme soľou a korením a na oleji opečieme.
  • 2
    Do výpeku vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a orestujeme do zlatohneda.
  • 3
    Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak, necháme skaramelizovať. Vložíme korenie, mäso a podlejeme vývarom, ktorý si vopred pripravíme.
  • 4
    Všetko spoločne varíme do zmäknutia mäsa.
  • 5
    Mäso a korenie vyberieme, všetko dôkladne premixujeme a dochutíme podľa potreby soľou, cukrom a citrónovou šťavou a kôrou.
  • 6
    Do hotovej omáčky vložíme nakrájané mäso.

Vhodnou prílohou sú cestoviny a rôzne druhy knedlí.