Hovädzie mäso v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso v rajčinovej omáčke so škoricou a koreňovou zeleninou.
Ingrediencie
- 200 ml THOMY Combiflex oleja
- 1200 g hovädzieho lúpaného pleca
- 500 koreňovej zeleniny
- 250 g cibule
- 400 g cukru krupice
- 3 tyčinky celej škorice
- nové korenie, bobkový list
- 2 ks citróna
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Hovädzie mäso očistíme, okoreníme soľou a korením a na oleji opečieme.
-
2Do výpeku vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a orestujeme do zlatohneda.
-
3Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak, necháme skaramelizovať. Vložíme korenie, mäso a podlejeme vývarom, ktorý si vopred pripravíme.
-
4Všetko spoločne varíme do zmäknutia mäsa.
-
5Mäso a korenie vyberieme, všetko dôkladne premixujeme a dochutíme podľa potreby soľou, cukrom a citrónovou šťavou a kôrou.
-
6Do hotovej omáčky vložíme nakrájané mäso.
Vhodnou prílohou sú cestoviny a rôzne druhy knedlí.