Dusená krkovička v rajčinovej omáčke
Dusená bravčová krkovička so špenátom v rajčinovej omáčke
Ingrediencie
- 200 ml THOMY Combiflex oleja
- 1500 g bravčovej krkovičky
- 200 g slaniny
- 300 g cibule
- 50 g cesnaku
- 300 ml bieleho vína
- 100 g listového baby špenátu
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky, okoreníme a na oleji prudko orestujeme.
-
2Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, slaninu a cesnak a spoločne restujeme. Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak a zarestujeme spoločne so slaninou a cibuľou.
-
3Vložíme orestované mäso a zalejeme bielym vínom. Potom podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
-
4Na záver pridáme umytý špenát a dochutíme soľou, čiernym korením.
Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky, zeleninový šalát alebo ryža.