Dusená krkovička v rajčinovej omáčke

  • Brand
  • Čas prípravy
    150 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Dusená bravčová krkovička so špenátom v rajčinovej omáčke
Ingrediencie
  • 200 ml THOMY Combiflex oleja
  • 1500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g slaniny
  • 300 g cibule
  • 50 g cesnaku
  • 300 ml bieleho vína
  • 100 g listového baby špenátu
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky, okoreníme a na oleji prudko orestujeme.
  • 2
    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, slaninu a cesnak a spoločne restujeme. Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak a zarestujeme spoločne so slaninou a cibuľou.
  • 3
    Vložíme orestované mäso a zalejeme bielym vínom. Potom podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
  • 4
    Na záver pridáme umytý špenát a dochutíme soľou, čiernym korením.

Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky, zeleninový šalát alebo ryža.