Grilované zeleninové špízy s pikantným paradajkovo-bazalkovým dipom

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
.
Ingrediencie
  • 500 g salsy MAGGI Texicana
  • 500 g hlivy kráľovskej
  • 500 g červenej papriky
  • 500 g cukety
  • 500 g baklažánu
  • 200 g cibule
  • 5 g čerstvého rozmarínu
  • 100 ml olivového oleja
  • 500 g kyslej smotany
  • 3 g citrónovej kôry
  • 10 g čerstvej thajskej bazalky
Príprava
  • 1
    Zeleninu umyjeme, nakrájame na kúsky veľkosti sústa a napicháme na grilovacie ihly. Pripravíme marinádu z koreniacej zmesi MAGGI Rotidor, čerstvého rozmarínu a olivového oleja. Zeleninové špízy naložíme do pripravenej marinády.
  • 2
    Kyslú smotanu premiešame dohladka so salsou MAGGI Texicana a dochutíme citrónovou kôrou a nasekanou čerstvou bazalkou.
  • 3
    Špízy vyberieme z marinády a za občasného obracania grilujeme. Podávame s pikantným dipom ozdobené bazalkou.