Grilované zeleninové špízy s pikantným paradajkovo-bazalkovým dipom
.
Ingrediencie
- 500 g salsy MAGGI Texicana
- 500 g hlivy kráľovskej
- 500 g červenej papriky
- 500 g cukety
- 500 g baklažánu
- 200 g cibule
- 5 g čerstvého rozmarínu
- 100 ml olivového oleja
- 500 g kyslej smotany
- 3 g citrónovej kôry
- 10 g čerstvej thajskej bazalky
Príprava
-
1Zeleninu umyjeme, nakrájame na kúsky veľkosti sústa a napicháme na grilovacie ihly. Pripravíme marinádu z koreniacej zmesi MAGGI Rotidor, čerstvého rozmarínu a olivového oleja. Zeleninové špízy naložíme do pripravenej marinády.
-
2Kyslú smotanu premiešame dohladka so salsou MAGGI Texicana a dochutíme citrónovou kôrou a nasekanou čerstvou bazalkou.
-
3Špízy vyberieme z marinády a za občasného obracania grilujeme. Podávame s pikantným dipom ozdobené bazalkou.