Vafle s pikantným trhaným hovädzím a jalapenos papričkami
.
Ingrediencie
Suroviny na trhané mäso:
- 1000 g hovädzej glejky
- 50 g jalapenos papričiek
- 1000 g cibule
- 20 g rozmarínu
- 200 ml rastlinného oleja
Suroviny na vafle:
- 100 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 75 g cukru
- 13 g prášku do pečiva
- 500 ml mlieka
- 100 g masla
- 2 ks vajcia
Ostatné suroviny:
- 5 kláskov kukurice
- 100 g výhonkov koriandra
- soľ a korenie
Príprava
-
1Premiešame všetky suroviny na cesto na vafle a upečieme chrumkavé vafle na rozpálenom vaflovači.
-
2Mäso osolíme a okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom a prudko orestujeme na oleji.
-
3Do gastronádoby vložíme nakrájanú cibuľu, jalapenos papričky a orestované mäso, podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly pečieme do zmäknutia cca 8 až 12 hodín.
-
4Mäso pomocou vidličiek natrháme, premiešame s výpekom a pridáme omáčku MAGGI Texicana salsa.
-
5Kukuricu uvaríme do mäkka a pomocou horľavej pištole opálime do hneda.
-
6Servírujeme s čerstvými koriadrovými výhonkami.