Vafle s pikantným trhaným hovädzím a jalapenos papričkami

  • Brand
  • Čas prípravy
    720 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
.
Ingrediencie
Suroviny na trhané mäso:
  • 1000 g hovädzej glejky
  • 50 g jalapenos papričiek
  • 1000 g cibule
  • 20 g rozmarínu
  • 200 ml rastlinného oleja
Suroviny na vafle:
  • 100 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 75 g cukru
  • 13 g prášku do pečiva
  • 500 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 2 ks vajcia
Ostatné suroviny:
  • 5 kláskov kukurice
  • 100 g výhonkov koriandra
  • soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Premiešame všetky suroviny na cesto na vafle a upečieme chrumkavé vafle na rozpálenom vaflovači.
  • 2
    Mäso osolíme a okoreníme, posypeme nasekaným rozmarínom a prudko orestujeme na oleji.
  • 3
    Do gastronádoby vložíme nakrájanú cibuľu, jalapenos papričky a orestované mäso, podlejeme vodou a pod pokrievkou pomaly pečieme do zmäknutia cca 8 až 12 hodín.
  • 4
    Mäso pomocou vidličiek natrháme, premiešame s výpekom a pridáme omáčku MAGGI Texicana salsa.
  • 5
    Kukuricu uvaríme do mäkka a pomocou horľavej pištole opálime do hneda.
  • 6
    Servírujeme s čerstvými koriadrovými výhonkami.