Gratinované kuracie enchiladas tortilly

  • Brand
  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Gratinované kuracie enchiladas tortilly
Ingrediencie
  • 100 ml THOMY Combiflex oleja
  • 1000 g kuracieho stehenného mäsa
  • 200 g cibule 
  • 300 g ryže 
  • 50 g koriandru 
  • 30 g mexického korenia
  • 10 ks pšeničných tortíll
  • 500 g cheddar syra
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Kuracie stehenné mäso namelieme na hrubší priemer.
  • 2
    Cibuľu olúpeme, nasekáme najemno a orestujeme na oleji. Potom pridáme namleté mäso a orestujeme.
  • 3
    Ryžu uvaríme al dente.
  • 4
    Kuraciu zmes dochutíme nasekaným koriandrom, mexickým korením a soľou.
  • 5
    Do zmesi vložíme uvarenú ryžu a spoločne s polovicou množstva BUITONI Suga Fino Di Pomodoro krátko povaríme.
  • 6
    Tortilly naplníme zmesou, zabalíme a vložíme do gastro nádoby.
  • 7
    Naplnené tortilly zalejeme zvyškom BUITONI Sugo Fino Di Pomodoro a posypeme cheddarom.
  • 8
    Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.