Francúzsky koláč quiche, roquefortová náplň, listový špenát, vlašské orechy, crumble z panchetty
.
Ingrediencie
- Maslo
- Hladká múka
- Vlažná voda
- Soľ
- Špenát listový
- Vlašské orechy
- CHEF roquefortová omáčka
- Vajce
- Panchetta
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Z masla, múky, vody a štipky soli si pripravíme hladké cesto. Cesto necháme odpočinúť v chladničke.
-
2Špenát si orestujeme spoločne s orechmi, prilejeme CHEF roquefortovú omáčku a krátko prehrejeme. Po miernom vychladení primiešame vajce.
-
3Cesto si vyvaľkáme na veľkosť formy. Prepichneme vidličkou a nalejeme pripravenú zmes.
-
4Vložíme do konvektomatu a pečieme na 185° Celzia cca. 45 minút do zlatista.
-
5Pancettu si orestujeme do chrumkava, osušíme papierom a prekrojíme na malé kúsky.
-
6Quiche servírujeme horúci s crumblom z pancetty alebo môžeme podávať aj za studena.