Carpaccio z červenej repy s kozím syrom

  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Jedna z najobľúbenejších kombinácií je červená repa a kozí syr. Carpaccio nemusí byť vždy z hovädzieho mäsa.

Ingrediencie
  • Červená repa 1200 g
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový
  • Kozí syr 1000 g
  • Olivový olej
  • Balzamikový ocot 20 ml
  • Soľ 10 g
Príprava
  • 1
    Červenú repu umyjeme. Vložíme na alobal, polejeme olivovým olejom, osolíme a zabalíme. Pečieme v konvektomate do mäkka.
  • 2
    Necháme vychladnúť, repu ošúpeme a nakrájame na rezacom stroji na tenké plátky 0,5 cm.
  • 3
    Kozí syr vložíme na papier na pečenie, vložíme do konvektomatu alebo Salamandra a zapečieme do zlatista.
  • 4
    Z olivového oleja, CHEF Tekutého zeleninového koncentrátu a balzamikového octa vytvoríme omáčku, ktorou pri servírovaní pokvapkáme plátky repy.
  • 5
    Naservírujeme carpaccio z červenej repy - plátky repy rozložíme na tanier, pridáme kozí syr a pokvapkáme olivovým olejom a pripravenou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Tip: Rovnako ako repu môžeme pripraviť napríklad kvakua, zeler alebo mrkvu.