Carpaccio z červenej repy s kozím syrom
Jedna z najobľúbenejších kombinácií je červená repa a kozí syr. Carpaccio nemusí byť vždy z hovädzieho mäsa.
Ingrediencie
- Červená repa 1200 g
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový
- Kozí syr 1000 g
- Olivový olej
- Balzamikový ocot 20 ml
- Soľ 10 g
Príprava
-
1Červenú repu umyjeme. Vložíme na alobal, polejeme olivovým olejom, osolíme a zabalíme. Pečieme v konvektomate do mäkka.
-
2Necháme vychladnúť, repu ošúpeme a nakrájame na rezacom stroji na tenké plátky 0,5 cm.
-
3Kozí syr vložíme na papier na pečenie, vložíme do konvektomatu alebo Salamandra a zapečieme do zlatista.
-
4Z olivového oleja, CHEF Tekutého zeleninového koncentrátu a balzamikového octa vytvoríme omáčku, ktorou pri servírovaní pokvapkáme plátky repy.
-
5Naservírujeme carpaccio z červenej repy - plátky repy rozložíme na tanier, pridáme kozí syr a pokvapkáme olivovým olejom a pripravenou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Tip: Rovnako ako repu môžeme pripraviť napríklad kvakua, zeler alebo mrkvu.