Krém z karfiolu a rokfortová pena

  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Krém z karamelizovaného karfiolu, rokfortová omáčka, krutóny

Ingrediencie
  • 2000 g karfiolu
  • 10 g tymianu
  • 100 g cukru
  • 1000 ml mlieka
  • 1000 ml smotany 12%
  • Muškátový kvet
  • 700 ml smotany 30%
  • 100 g rokfortu
  • 100 g MAGGI Krutónov cesnak bylinky
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Karfiol rozoberieme na ružičky, orestujeme na oleji spoločne s tymianom, prisypeme cukor a karfiol skaramelizujeme.
  • 2
    Zalejeme mliekom a smotanou a varíme do mäkka. Po uvarení dochutíme a všetko rozmixujeme na hladký krém.
  • 3
    30% smotanu zahrejeme a rozpustíme v nej rokfort, precedíme a vložíme do šľahačkovej fľaše.
  • 4
    Servírujeme s MAGGI Krutónmi cesnak bylinky.