Krém z karfiolu a rokfortová pena
Krém z karamelizovaného karfiolu, rokfortová omáčka, krutóny
Ingrediencie
- 2000 g karfiolu
- 10 g tymianu
- 100 g cukru
- 1000 ml mlieka
- 1000 ml smotany 12%
- Muškátový kvet
- 700 ml smotany 30%
- 100 g rokfortu
- 100 g MAGGI Krutónov cesnak bylinky
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Karfiol rozoberieme na ružičky, orestujeme na oleji spoločne s tymianom, prisypeme cukor a karfiol skaramelizujeme.
-
2Zalejeme mliekom a smotanou a varíme do mäkka. Po uvarení dochutíme a všetko rozmixujeme na hladký krém.
-
330% smotanu zahrejeme a rozpustíme v nej rokfort, precedíme a vložíme do šľahačkovej fľaše.
-
4Servírujeme s MAGGI Krutónmi cesnak bylinky.