GARDEN GOURMET® Vegánske mleté s bielym tahini a čerstvými bylinkami
Recept vás vtiahne do tajov Stredného východu. Tahini je vyrobené z pražených sezamových semien, ktoré boli rozomleté na hustú pastu, ako napríklad arašidové maslo. Chuť je mierne horká a orechová s intenzívnou dochuťou sezamu. Tahini je obľúbenou ingredienciou na Strednom východe v slanej i sladkej kuchyni. Je to napríklad dôležitá zložka humusového receptu. Tahini môžete tiež použiť priamo z plechovky ako dip k surovej zelenine alebo ako nátierku na pečenom chlebe.
Ingrediencie
- 100 g petržlenovej vňate
- 80 g mäty
- 3 g čierneho mletého korenia
- 3 g mletej škorice
- 3 g mletej rasce
- 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Tahini
- 400 g čerstvého tahini
- 800 g studenej vody
- 10 g soli
- 1 ks citróna
Obloha
- Chlieb
- Petržlenová vňať
- Mäta
- Citróny
Príprava
-
1Nasekajte petržlenovú vňať a mätu nahrubo a premiešajte s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým.
-
2Zmiešajte všetky koreniny s CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým a s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým.
-
3Zmiešajte tahini, vodu, citrónovú šťavu a dochuťte soľou. Všetko to spolu dobre premiešajte.
-
4Vložte GARDEN GOURMET® Vegánske mleté do 10 zapekacích misiek a pridajte omáčku tahini.
-
5Pečte v rúre pri 180° C približne 8-10 minút, ak používate malé misy, alebo ak používate veľkú formu pečte 12-15 minút, kým tahini získa zlatú farbu.
-
6Podávame s chlebom, petržlenovou vňaťou, mätou a kúskami citróna.
- GARDEN GOURMET® Vegánske mleté možno použiť na libanonskej zeleninové lasagne.
- Podávame s nakladanou paprikou a aromatickým bylinkovým šalátom.