Panenka sous vide s kaparami a pyré
Panenka sous vide, krusta z vyprážaných kapár a sezamu, mrkvové a zelerové pyré, bylinkový sponge, tymianové demi glacée ragú.
Šťavnatá sous vide bravčová panenka s neobyčajne chutnou krustou, ktorá zaujme vašich zákazníkov.
Ingrediencie
Panenka sous vide:
- 1800 g bravčovej panenky
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymianu
- Soľ a korenie
- Krusta z kapár:
- 200 g kapár
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 100 g THOMY Americkej horčice
- 20 g sezamu
Zeleninové pyré:
- 1000 g mrkvy
- 1000 g zeleru
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 80 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 g masla
- 150 ml smotany 30%
- Soľ a korenie
Bylinkový sponge:
- 100 g byliniek mix
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 120 g bielkov
- 80 g žĺtkov
- 25 g hladkej múky
- Soľ a korenie
Tymianový demi glacée:
- 100 g CHEF Demi glace
- 200 ml bieleho vína
- 20 g tymianu
Príprava
-
1Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spoločne s bylinkami a olejom do vákuovacieho vrecka.
-
2Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 62° Celzia jednu hodinu.
-
3Mäso vyberieme zo sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Krusta z kapár:
-
5Na oleji opražíme kapary a potom vysušíme.
-
6Rozdrvíme a zmiešame so sezamom.
-
7Panenku potrieme horčicou a obalíme krustou. Spoločne krátko gratinujeme.
-
8Zeleninové pyré:
-
9Na oleji orestujeme karotku, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
-
10Vložíme do mixéra, pridáme maslo a vymixujeme v hladké pyré.
-
11Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
-
12Na oleji orestujeme očistený zeler, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
-
13Vložíme do mixéra, pridáme maslo, smotanu a vymixujeme v hladké pyré.
-
14Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
-
15Bylinkový sponge:
-
16Pripravíme pyré z byliniek, ktoré premiešame s ostatnými surovinami.
-
17Vložíme do šľahačkovej fľaše a pomocou 2 bombičiek vytvoríme penu.
-
18Olejom vymastíme tégliky, penu nastriekame do 1/3 téglika a vložíme do mikrovlnnej rúry na 40 sekúnd.
-
19Tymianový demi glacée:
-
20Pripravíme podľa návodu CHEF Demi glace.
-
21Na masle orestujeme listy tymiánu, pridáme biele víno a zredukujeme.
-
22Pridáme pripravený demi glacée a všetko spolu krátko varíme.
-
23Pri servírovaní doplníme pečenými zemiakmi a zeleninovými chipsami.