Kuracie prsia, tymiánové glacée a ragú z červenej quinoi
Kuracie prso s kožou, tymiánové glacée, ragú z červenej quinoi, jarná zelenina na masle
Šťavnaté kuracie prsia sú stálicou každého jedálneho lístku, ale táto variácia sa zapíše do pamäti každého, kto ju raz ochutná. Chrumkavá kôrka, krehké mäso a voňavé tymianové glacée je neodolateľná kombinácia, ktorú doplní ragú z červenej quinoi a zelenina na masle. Jednoducho chuť, vôňa a vzhľad, ktoré zapôsobia!
Ingrediencie
Kuracie prsa
- 1700 g kuracích pŕs supreme
- 100 ml THOMY Combliflexu
- 10 g tymianu
- Soľ a čierne korenie
Tymianové glacée
- 10 g tymianu
- 20 g masla
Ragú z quinoi
- 500 g quinoi
- 500 ml smotany
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 100 g šalotky
- 200 ml bieleho vína
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Zelenina
- 300 g feniklu
- 300 g mini karotiek
- 300 g hráškových strukov
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Príprava
-
1Kuracie prsia si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spoločne s bylinkami a olejom do vákuového vrecka.
-
2Zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli na 65° Celzia jednu hodinu.
-
3Mäso vytiahneme z vrecka, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Pripravíme si podľa návodu šťavu.
-
5Na masle si krátko orestujeme tymian, zalejeme šťavou a krátko prevaríme.
-
6Quinou si uvaríme do mäkka.
-
7Na oleji si orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, postriekame bielym vínom a zredukujeme.
-
8Pridáme quinou, zeleninový fond a zjemníme smotanou.
-
9Zeleninu si očistíme, nakrájame a na oleji krátko orestujeme, pridáme zeleninový fond a vodu. Krátko povaríme, tak aby sme nestratili sviežu farbu zeleniny.