Vegánske trhané s tekvicovým pyré a brokolicou
GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané s tekvicovým pyré a mladou brokolicou
Ingrediencie
- 1200 g muškátovej tekvice
- 100 g rastlinného masla
- 400 g mladej brokolice
- Sezamové semiačka
- Petržlenový olej
- Soľ a čierne mleté korenie
Zeleninový demi glace
- 150 g cibuľe
- 150 g mrkvy
- 150 g petržlenu
- 150 g zeleru
- 1000 ml vody
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Príprava
-
1Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť v osolenej vode.
-
2Zeleninový demi glace si pripravíme nasledovne, cibuľu opečieme do zlatista, pridáme koreňovú zeleninu, podlejeme vodou a na miernom ohni varíme. Redukujeme približne na polovicu objemu, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátom zeleninovým a soľou.
-
3GARDEN GOURMET® Vegánske trhané povaríme na panvičke v zeleninovom demi glace približne 5-8 minút a následne naplníme do foriem.
-
4Mladú brokolicu blanšírujeme a následne schladíme v ľadovej vode, aby si zachovala peknú farbu.
-
5Uvarenú tekvicu vymixujeme ponorným mixérom, dochutíme maslom, soľou a korením, následne prepasírujeme cez sitko, aby sme dosiahli úplnú krémovú konzistenciu pyré.