Vegánske trhané s tekvicovým pyré a brokolicou

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané s tekvicovým pyré a mladou brokolicou
Ingrediencie
  • 1200 g muškátovej tekvice
  • 100 g rastlinného masla
  • 400 g mladej brokolice
  • Sezamové semiačka
  • Petržlenový olej
  • Soľ a čierne mleté korenie
Zeleninový demi glace
  • 150 g cibuľe
  • 150 g mrkvy
  • 150 g petržlenu
  • 150 g zeleru
  • 1000 ml vody
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Príprava
  • 1
    Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť v osolenej vode.
  • 2
    Zeleninový demi glace si pripravíme nasledovne, cibuľu opečieme do zlatista, pridáme koreňovú zeleninu, podlejeme vodou a na miernom ohni varíme. Redukujeme približne na polovicu objemu, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátom zeleninovým a soľou.
  • 3
    GARDEN GOURMET® Vegánske trhané povaríme na panvičke v zeleninovom demi glace približne 5-8 minút a následne naplníme do foriem.
  • 4
    Mladú brokolicu blanšírujeme a následne schladíme v ľadovej vode, aby si zachovala peknú farbu.
  • 5
    Uvarenú tekvicu vymixujeme ponorným mixérom, dochutíme maslom, soľou a korením, následne prepasírujeme cez sitko, aby sme dosiahli úplnú krémovú konzistenciu pyré.