Thajský šalát Larb s vyprážaným Garden Gourmet® Vegánskym mletým, pikantným dresingom Nam im, bylinkami, kapustou a uhorkou
Larb Moo Isaan je klasické jedlo z Laosu a severného Thajska. V severnom Thajsku sa tento obľúbený pokrm pripravuje zo všetkých druhov mäsa, ako je bravčové a kuracie mäso. Keď prekročíte hranice do Laosu, môžete sa stretnúť aj s variantom z byvolieho mäsa, ale používajú samozrejme tiež kuracie alebo hovädzie maso.Tento recept pracuje s vegánskym mletým.
Ingrediencie
Suroviny (10 porcií):
- Ryža 100 g
- Stonky citrónovej trávy 5 ks
- Sušené chilli papričky bez semien 6 ks
- Červená cibuľa 200 g
- Koriander 2 zväzky
- Mäta 1 zväzok
- Rastlinný olej 40 ml
- Garden Gourmet® Vegánske mleté 800 g
- Listy Kaffir limetky, zmrazené alebo čerstvé 20 ks
- Veľké sušené červené čili papričky 4 ks
- Pečená ryža 2 lyžice
Nam im dressing:
- Červené čili papričky, malé thajské chilli papričky 4 ks
- Cesnak 2 strúčiky
- Limetková šťava 200 ml
- Voda 100 ml
- Med alebo cukor 45 ml
- CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový 45ml
- Pasta z čierneho cesnaku 40 g
- Sójová omáčka s nízkym obsahom soli 40 ml
Obloha:
- Biela kapusta 600-700 g
- Uhorky, nakrájané na prúžky 400 g
Príprava
-
12 lyžice ryže pečte na suchej panvici pri strednej teplote približne 5 minút, kým získa zlatú farbu.
-
2Upečenú ryžu rozdrvte v mažiari alebo rozmixujte na hrubý prášok.
-
3Vložte všetky prísady do dressingu a rozmixujte nahrubo. Dochuťte CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým, limetkovou šťavou a cukrom, aby ste zmiernili intenzitu chilli papričiek.
-
4Očistite stonky citrónovej trávy a červenú cibuľu a nakrájajte ich čo najjemnejšie.
-
5Umyte listy koriandra a mäty a nakrájajte ich nahrubo.
-
6Zohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici a osmažte Garden Gourmet® Vegánske mleté.
-
7Zvýšte na vysokú teplotu po dobu 2-3 minút a pridajte listy Kaffir limetky so sušenými červenými chilli papričkami.
-
8Odstráňte mleté z ohňa a v miske zmiešajte s citrónovou trávou, sušenými chilli papričkami, cibuľou a dresingom nam im. Dochuťte podľa chuti.
-
9Zmiešajte s mätou a koriandrom a naaranžujte do 10 malých misiek alebo tanierov. Posypte pečenou ryžou.
-
10Šalát podávajte s nahrubo nakrájanou kapustou a uhorkovými prúžkami.
-
Do pokrmu je možné použiť všetku surovú zeleninu, aby sa zjemnila pálivosť chilli papričiek.
-
Nam im dresing možno použiť aj ako dip na namáčanie.