Thajský šalát Larb s vyprážaným Garden Gourmet® Vegánskym mletým, pikantným dresingom Nam im, bylinkami, kapustou a uhorkou

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Larb Moo Isaan je klasické jedlo z Laosu a severného Thajska. V severnom Thajsku sa tento obľúbený pokrm pripravuje zo všetkých druhov mäsa, ako je bravčové a kuracie mäso. Keď prekročíte hranice do Laosu, môžete sa stretnúť aj s variantom z byvolieho mäsa, ale používajú samozrejme tiež kuracie alebo hovädzie maso.Tento recept pracuje s vegánskym mletým.

Ingrediencie
Suroviny (10 porcií):
  • Ryža 100 g
  • Stonky citrónovej trávy 5 ks
  • Sušené chilli papričky bez semien 6 ks
  • Červená cibuľa 200 g
  • Koriander 2 zväzky
  • Mäta 1 zväzok
  • Rastlinný olej 40 ml
  • Garden Gourmet® Vegánske mleté ​​800 g
  • Listy Kaffir limetky, zmrazené alebo čerstvé 20 ks
  • Veľké sušené červené čili papričky 4 ks
  • Pečená ryža 2 lyžice
Nam im dressing:
  • Červené čili papričky, malé thajské chilli papričky 4 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Limetková šťava 200 ml
  • Voda 100 ml
  • Med alebo cukor 45 ml
  • CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový 45ml
  • Pasta z čierneho cesnaku 40 g
  • Sójová omáčka s nízkym obsahom soli 40 ml
Obloha:
  • Biela kapusta 600-700 g
  • Uhorky, nakrájané na prúžky 400 g
Príprava
  • 1
    2 lyžice ryže pečte na suchej panvici pri strednej teplote približne 5 minút, kým získa zlatú farbu.
  • 2
    Upečenú ryžu rozdrvte v mažiari alebo rozmixujte na hrubý prášok.
  • 3
    Vložte všetky prísady do dressingu a rozmixujte nahrubo. Dochuťte CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým, limetkovou šťavou a cukrom, aby ste zmiernili intenzitu chilli papričiek.
  • 4
    Očistite stonky citrónovej trávy a červenú cibuľu a nakrájajte ich čo najjemnejšie.
  • 5
    Umyte listy koriandra a mäty a nakrájajte ich nahrubo.
  • 6
    Zohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici a osmažte Garden Gourmet® Vegánske mleté.
  • 7
    Zvýšte na vysokú teplotu po dobu 2-3 minút a pridajte listy Kaffir limetky so sušenými červenými chilli papričkami.
  • 8
    Odstráňte mleté ​​z ohňa a v miske zmiešajte s citrónovou trávou, sušenými chilli papričkami, cibuľou a dresingom nam im. Dochuťte podľa chuti.
  • 9
    Zmiešajte s mätou a koriandrom a naaranžujte do 10 malých misiek alebo tanierov. Posypte pečenou ryžou.
  • 10
    Šalát podávajte s nahrubo nakrájanou kapustou a uhorkovými prúžkami.
  • Do pokrmu je možné použiť všetku surovú zeleninu, aby sa zjemnila pálivosť chilli papričiek.

  •  

    Nam im dresing možno použiť aj ako dip na namáčanie.