Poke bowl s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami, avokádom, fazuľami edamame, čiernou ryžou, jablkami, mrkvou a omáčkou z fermentovaného korenia
Poké bowl patrí v poslednej dobe medzi veľmi obľúbené pokrmy. Pochádza z Havaja, kde sa miestny kuchári inšpirovali japonskou kuchyňou. Poké bowl môže byť zostavený podľa vášho želania a jeho základom je vždy ryža. Tento recept je s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami.
Ingrediencie
- 500 g čiernej sushi ryže
- 1 l vody
- 500 g mrkvy
- 3 ks avokáda
- 3 ks zelených jabĺk
- 50 ml citrónovej šťavy
- 60-80 g fermentovaného korenia
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 g Little gem šalátu
- 500 g fazule edamame
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Opláchnite ryžu cez sitko pod studenou tečúcou vodou a počkajte, kým z nej nevytečie voda. Priveďte ryžu, vodu a soľ do varu v ťažkej panvici, odkrytú a na stredne veľkom ohni.
-
2Zakryte a znížte teplotu na nízku teplotu. Varte ryžu asi 35 minút alebo kým nie je mäkká a väčšina vody bola absorbovaná.
-
3Odstavte z ohňa a nechajte prikryté stáť cca 10 minút.
-
4Olúpte a nakrájajte mrkvu na julienne rezančeky.
-
5Avokáda a jablká očistite a nakrájajte na malé prúžky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a okoreňte soľou a čiernym korením.
-
6Zmiešajte fermentované korenie, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a vodu vo veľkej miske a rozmixujte.
-
7Orestujte Garden Gourmet® Vegánske kúsky na rozpálenom oleji, na veľkej panvici, približne 3-4 minút.
-
8Naservírujte 10 misiek Poke so všetkými ingredienciami.
- Môžete použiť všetky druhy ryže, obilnín a jadier, jednoducho použite to, čo je k dispozícii.
- Na ochutenie jedla podávajte po stranách omáčku, ako je goma, Ponza, tahini alebo salsa.