Teriyaki Budha bowl s ryžou a vegánskym trhaným

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Teriyaki bowl s ryžou a GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhaným obsahuje plno chutí a textúr. Chutí tak dobre, ako vyzerá a je nadmieru všestranný.
Ingrediencie
  • 250 ml teriyaki omáčky
  • 20 g čiernych sezamových semienok
  • 20 g nakladaného zázvoru
Bowl a omáčka
  • 1 kg varenej hnedej ryže
  • 100 g klíčkov fazule
  • 150 g edamame fazuliek
  • 175 g pak choi
  • 2 ks červených čili papričiek
  • 5 ks jarných cibuliek
  • koriander
Príprava
  • 1
    Uvaríme hnedú ryžu a rozmrazíme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané.
  • 2
    Teriyaki omáčku zmiešame so zázvorom a dochutíme čiernymi sezamovými semienkami.
  • 3
    Vegánske trhané vložíme do misky, prelejeme pripravenou teriyaki omáčkou a marinujeme v chladničke aspoň 20 minút.
  • 4
    Jarné cibuľky a chilli papričky nakrájame na tenké prúžky a vložíme do ľadovej vody, aby zostali chrumkavé.
  • 5
    Listy pak choi sprudka opečieme na panvici.
  • 6
    Jarné cibuľky a chilli papričky vyberieme z vody a osušíme.
  • 7
    Vegánske trhané servírujeme do misky s varenou ryžou, fazuľovými klíčkami, edamame fazuľkami, opečeným pak choi a teriyaki omáčkou. Posypeme chilli papričkami, jarnou cibuľkou a čerstvým koriandrom.

Ryžu môžeme nahradiť obilninami alebo šošovicou.

Teriyaki omáčku môžeme servírovať zvlášť.