Rajčinové ravioli plnené špenátovou ricottou
Rajčinové ravioli plnené špenátovou ricottou, gratinovaný syr pecorino
Ingrediencie
- 50 ml THOMY Combiflex oleja
- 500 g semolinovej múky
- 6 ks vajec
- 500 g ricotty
- 100 g listového baby špenátu
- 50 g cesnaku
- 20 ml olivového oleja
- 100 g pecorina (talianského syra)
- 50 g bazalky
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1V kuchynskom robote pripravíme z múky, vajec (100 g múky/1 vajce) a olivového oleja hladké elastické cesto. Necháme odležať.
-
2Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme umytý špenát. Zmes krátko vychladíme a pridáme ricottu. Dochutíme soľou a korením.
-
3Cesto pomocou stroja na cestoviny vyvaľkáme na pláty, naplníme ricottou, potrieme vajíčkom, preložíme ďalším plátom a vytvarujeme ravioli.
-
4Ravioli varíme v osolenej vriacej vode 2 minúty.
-
5Na panvici prehrejeme BUITONI Salsu di Pomodoro, dochutíme soľou a nasekanou bazalkou, vložíme uvarené ravioli a krátko prehrejeme. Podávame so syrom pecorino.