Rajčinové ravioli plnené špenátovou ricottou

  • Brand
  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10
Rajčinové ravioli plnené špenátovou ricottou, gratinovaný syr pecorino
Ingrediencie
  • 50 ml THOMY Combiflex oleja
  • 500 g semolinovej múky
  • 6 ks vajec
  • 500 g ricotty
  • 100 g listového baby špenátu
  • 50 g cesnaku
  • 20 ml olivového oleja
  • 100 g pecorina (talianského syra)
  • 50 g bazalky
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    V kuchynskom robote pripravíme z múky, vajec (100 g múky/1 vajce) a olivového oleja hladké elastické cesto. Necháme odležať.
  • 2
    Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme umytý špenát. Zmes krátko vychladíme a pridáme ricottu. Dochutíme soľou a korením.
  • 3
    Cesto pomocou stroja na cestoviny vyvaľkáme na pláty, naplníme ricottou, potrieme vajíčkom, preložíme ďalším plátom a vytvarujeme ravioli.
  • 4
    Ravioli varíme v osolenej vriacej vode 2 minúty.
  • 5
    Na panvici prehrejeme BUITONI Salsu di Pomodoro, dochutíme soľou a nasekanou bazalkou, vložíme uvarené ravioli a krátko prehrejeme. Podávame so syrom pecorino.