Gratinované baklažány v rajčinovej omáčke

  • Brand
  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Gratinované milánske baklažány „parmigiana“ v rajčinovej omáčke
Ingrediencie
  • 200 ml olivového oleja
  • 2000 g baklažánu
  • 200 g parmezánu
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 50 g cesnaku
  • 2 zväzky jarnej cibule
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Baklažány nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a necháme odstáť, aby pustili vodu. Papierovou utierkou vysušíme a na panvici opečieme na olivovom oleji.
  • 2
    Jarnú cibuľu nasekáme a orestujeme na olivovom oleji spoločne s cesnakom. Pridáme BUITONI Sugo Rustico Di Pomodoro a nasekanú petržlenovú vňať.
  • 3
    Baklažány zrolujeme a vkladáme do pripravenej omáčky do gastro nádoby.
  • 4
    Posypeme parmezánom a gratinujeme v konvektomate do zlatista.

Vhodnou prílohou je čerstvé biele pečivo, ryža alebo zeleninový šalát.