Gratinované baklažány v rajčinovej omáčke
Gratinované milánske baklažány „parmigiana“ v rajčinovej omáčke
Ingrediencie
- 200 ml olivového oleja
- 2000 g baklažánu
- 200 g parmezánu
- 100 g petržlenovej vňate
- 50 g cesnaku
- 2 zväzky jarnej cibule
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Baklažány nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a necháme odstáť, aby pustili vodu. Papierovou utierkou vysušíme a na panvici opečieme na olivovom oleji.
-
2Jarnú cibuľu nasekáme a orestujeme na olivovom oleji spoločne s cesnakom. Pridáme BUITONI Sugo Rustico Di Pomodoro a nasekanú petržlenovú vňať.
-
3Baklažány zrolujeme a vkladáme do pripravenej omáčky do gastro nádoby.
-
4Posypeme parmezánom a gratinujeme v konvektomate do zlatista.
Vhodnou prílohou je čerstvé biele pečivo, ryža alebo zeleninový šalát.