"Niçoise style" šalát so stripsy a parmezánom
"Niçoise style" šalát s chrumkavými stripsy a parmezánovým dresingom.
Ingrediencie
- 200 g uhorky
- 150 g červenej cibule
- 400 g varených zemiakov
- 5 ks baby Romaine šalátu
- 150 g datľových paradajok
- 150 g fazule
- 20 ks grilovaných konzervovaných artičokov
- 70 g čiernych olív Niçoise
- 30 g petržlenu
Parmezánový dresing
- 50 ml vegánskej majonézy
- 75 g parmezánu
- 100 ml gréckeho jogurtu
- 40 g kaparov
- 1 ks strúčika cesnaku
Príprava
-
1Pripravíme všetku zeleninu na šalát – očistíme a nakrájame. Uvaríme uhorku, cibuľu, zemiaky, šalát, fazuľu a artičoky.
-
2Petržlenovú sparíme a necháme vychladnúť vo vode s ľadom.
-
3V mixéri zmiešame parmezán, kapary, jogurt a majonézu, aby vznikol hrubý dresing.
-
4V hlbokej panvici vyprážame GARDEN GOURMET® Vegánske rezne 3-4 minúty pri teplote 175 °C, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
-
5Zostavíme "Niçoise style" šalát.
Pridáme do šalátu uvarené vajcia, aby sme zvýšili obsah bielkovín.
Pre zmenu nahradíme GARDEN GOURMET® vegánsky rezeň za GARDEN GOURMET® Sensational™ vegánske trhané.