"Niçoise style" šalát so stripsy a parmezánom

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
"Niçoise style" šalát s chrumkavými stripsy a parmezánovým dresingom.
Ingrediencie
  • 200 g uhorky
  • 150 g červenej cibule
  • 400 g varených zemiakov
  • 5 ks baby Romaine šalátu
  • 150 g datľových paradajok
  • 150 g fazule
  • 20 ks grilovaných konzervovaných artičokov
  • 70 g čiernych olív Niçoise
  • 30 g petržlenu
Parmezánový dresing
  • 50 ml vegánskej majonézy
  • 75 g parmezánu
  • 100 ml gréckeho jogurtu
  • 40 g kaparov
  • 1 ks strúčika cesnaku
Príprava
  • 1
    Pripravíme všetku zeleninu na šalát – očistíme a nakrájame. Uvaríme uhorku, cibuľu, zemiaky, šalát, fazuľu a artičoky.
  • 2
    Petržlenovú sparíme a necháme vychladnúť vo vode s ľadom.
  • 3
    V mixéri zmiešame parmezán, kapary, jogurt a majonézu, aby vznikol hrubý dresing.
  • 4
    V hlbokej panvici vyprážame GARDEN GOURMET® Vegánske rezne 3-4 minúty pri teplote 175 °C, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  • 5
    Zostavíme "Niçoise style" šalát.

Pridáme do šalátu uvarené vajcia, aby sme zvýšili obsah bielkovín.

Pre zmenu nahradíme GARDEN GOURMET® vegánsky rezeň za GARDEN GOURMET® Sensational™ vegánske trhané.