Krém z kyslej kapusty so slaninou a slaninovými čipsami

  • Brand
  • Čas prípravy
    70 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Recept pre pravých znalcov chutí.
Ingrediencie
  • 1000 g kyslej kapusty
  • 200 g cibule
  • 200 g údenej slaniny
  • 200 ml smotany 30%
  • 1000 g hlávkovej špicatej bielej kapusty
  • 200 ml rastlinného oleja
  • Soľ, korenie a cukor
Príprava
  • 1
    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, kyslú kapustu a podlejeme MAGGI Údeným vývarom. Privedieme do varu a varíme cca 20 minút.
  • 2
    Polievku dôkladne rozmixujeme do hladkého krému, zjemníme smotanou a dochutíme.
  • 3
    Kyslú kapustu pomocou papierových utierok vysušíme a prudko usmažíme v rozohriatom oleji.
  • 4
    Špicatú čerstvú kapustu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji a krátko pečieme do mäkka na 160 °C.
  • 5
    Slaninu nakrájame na tenké plátky a usmažíme v rozohriatom oleji do chrumkava. Slaninovými čipsami dozdobíme krémovú polievku.