Krém z kyslej kapusty so slaninou a slaninovými čipsami
Recept pre pravých znalcov chutí.
Ingrediencie
- 1000 g kyslej kapusty
- 200 g cibule
- 200 g údenej slaniny
- 200 ml smotany 30%
- 1000 g hlávkovej špicatej bielej kapusty
- 200 ml rastlinného oleja
- Soľ, korenie a cukor
Príprava
-
1Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, kyslú kapustu a podlejeme MAGGI Údeným vývarom. Privedieme do varu a varíme cca 20 minút.
-
2Polievku dôkladne rozmixujeme do hladkého krému, zjemníme smotanou a dochutíme.
-
3Kyslú kapustu pomocou papierových utierok vysušíme a prudko usmažíme v rozohriatom oleji.
-
4Špicatú čerstvú kapustu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji a krátko pečieme do mäkka na 160 °C.
-
5Slaninu nakrájame na tenké plátky a usmažíme v rozohriatom oleji do chrumkava. Slaninovými čipsami dozdobíme krémovú polievku.