Filet mignon s glaceé zo zeleného korenia
Filet mignon, glaceé zo zeleného korenia, údené zemiakové pyré, kučeravý kel
Hovorí sa, že správne pripravený filet mignon ide nakrájať aj dezertnou vidličkou. Tak krehký, a pritom chuťovo výrazný tento steak je! Zároveň ako stvorený pre kombináciu s obľúbeným glacée zo zeleného korenia a údeným zemiakovým pyré s kučeravým kelom. Silný gurmánsky zážitok!
Ingrediencie
Glacée zo zeleného korenia
- 50 g zeleného korenia
- 200 ml červeného vína
- 100 g masla
- 100 ml smotany 30%
- Soľ a čierne korenie
Filet mignon
- 1700 g hovädzej sviečkovej
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 10 g tymianu
- Soľ a čierne korenie
Údené pyré
- 320 g MAGGI Zemiakovej kaše
- 1600 ml mlieka
- 20 g masla
Kučeravý kel
- 500 g kučeravého kelu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Hovädzí steak si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spoločne s bylinkami a olejom do vákuového vrecka.
-
2Zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli na 55° Celzia jednu hodinu.
-
3Mäso vytiahneme z vrecka, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Pripravíme si podľa návodu CHEF Demi glace.
-
5V hrnci zredukujeme červené víno, pridáme maslo a omáčku.
-
6Na masle orestujeme zelené korenie, pridáme omáčku a zjemníme smotanou.
-
7Všetko spoločne krátko povaríme.
-
8Mlieko s maslom zahrejeme, pridáme MAGGI Zemiakovú kašu a dôkladne prešľaháme.
-
9Kašu si vložíme do gastronádoby (nízkej), prikryjeme fóliou a zaúdime údiacou pištolou.
-
10Kučeravý kel si očistíme a krátko vo vriacej vode zblanžírujeme.
-
11Na oleji ho krátko orestujeme a dochutíme soľou.