Galantina z kuracích stehien

  • Brand
  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Galantina z kuracích stehien, šalát z nových zemiakov, údený horčicový vinaigrette

Výborná kuracia roláda pripravená v pare s netradičným zemiakovým šalátom poteší aj tých najnáročnejších zákazníkov.

Ingrediencie
  • 1500 g kuracích stehien
  • 120 g masla
  • 4 ks vajcia
  • 150 g listového špenátu
  • 10 g rozmarínu
  • 10 g tymianu
  • 2000 g mladých zemiakov so šupkou
  • 2 zväzky jarnej cibule
  • 200 ml olivového oleja
  • 50 g petržlenovej vňate 50 g
  • 100 g THOMY Americkej horčice
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Kuracie stehná si očistíme vykostíme a okoreníme. Rozklepeme na plát, na potravinovej fólii.
  • 2
    Pripravíme si vaječnú plnku s listovým špenátom, ktorú zabalíme do kuracích stehien a pevne zamotáme.
  • 3
    Varíme na pare cca 60 minút.
  • 4
    Uvarené rolády si rozbalíme a opečieme na oleji.
  • 5
    Zemiaky si upečieme v šupke, necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska. Jarnú cibuľu nakrájame na kolieska.
  • 6
    Z horčice, oleja, údeného vývaru si premixujeme dresing, ktorý pridáme k zemiakom a premiešame. Na záver do zemiakov pridáme nasekanú petržlenovú vňať.