Entrecôte, pyré z čierneho koreňa, kapusta, glazované šalotky, madeira sauce

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

.Entrecote, čiže Rib Eye Steak je mäso z vysokého roštenca. Hodí sa na rýchlu úpravu a pripravíme z neho výborné steaky. Výber mäsa by sme určite nemali podceniť a investovať do vyzretého mäsa. Sladká omáčka dodá steaku šmrnc.

Ingrediencie
  • Hovädzia vysoká roštenka
  • Maslo
  • Tymian
  • Čierny koreň
  • Mlieko
  • THOMY Combiflex
  • Šalotka
  • Cukor
  • Kapusta
  • Balzamikový ocot
  • Koreňová zelenina
  • Madeira
  • Bobkový list
  • CHEF Tmavý teľací pastový fond
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Mäso si očistíme, okoreníme, vložíme do vákuového vrecka spoločne s maslom a tymianom.
  • 2
    Pripravujeme vo vodnom kúpeli na 58 stupňov Celsia 75 minút.
  • 3
    Mäso orestujeme zo všetkých strán a necháme odležať.
  • 4
    Kapustu si krátko povaríme a rýchlo ochladíme. Pred podávaním orestujeme.
  • 5
    Čierny koreň si uvaríme v mlieku a masle do mäkka. Rozmixujeme na hladké pyré.
  • 6
    Koreňovú zeleninu si orestujeme, pridáme bylinky a bobkový list, zalejeme madeirou a pripraveným teľacím fondom, prevaríme, zredukujeme a zjemníme maslom.
  • 7
    Šalotky si orestujeme, prisypeme cukor a zkaramelizujeme, zalejeme balzamikovým octom a pomaly redukujeme.