Entrecôte, pyré z čierneho koreňa, kapusta, glazované šalotky, madeira sauce
.Entrecote, čiže Rib Eye Steak je mäso z vysokého roštenca. Hodí sa na rýchlu úpravu a pripravíme z neho výborné steaky. Výber mäsa by sme určite nemali podceniť a investovať do vyzretého mäsa. Sladká omáčka dodá steaku šmrnc.
Ingrediencie
- Hovädzia vysoká roštenka
- Maslo
- Tymian
- Čierny koreň
- Mlieko
- THOMY Combiflex
- Šalotka
- Cukor
- Kapusta
- Balzamikový ocot
- Koreňová zelenina
- Madeira
- Bobkový list
- CHEF Tmavý teľací pastový fond
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Mäso si očistíme, okoreníme, vložíme do vákuového vrecka spoločne s maslom a tymianom.
-
2Pripravujeme vo vodnom kúpeli na 58 stupňov Celsia 75 minút.
-
3Mäso orestujeme zo všetkých strán a necháme odležať.
-
4Kapustu si krátko povaríme a rýchlo ochladíme. Pred podávaním orestujeme.
-
5Čierny koreň si uvaríme v mlieku a masle do mäkka. Rozmixujeme na hladké pyré.
-
6Koreňovú zeleninu si orestujeme, pridáme bylinky a bobkový list, zalejeme madeirou a pripraveným teľacím fondom, prevaríme, zredukujeme a zjemníme maslom.
-
7Šalotky si orestujeme, prisypeme cukor a zkaramelizujeme, zalejeme balzamikovým octom a pomaly redukujeme.