Quesadilla GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým
Quesadilla s pikantným GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým, čiernymi fazuľami, tekvicou, avokádom, vegánskym syrom a koriandrovou salsou - recept na typický mexický pokrm, založený na tortille.
Ingrediencie
- 3 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g tekvice
- 220 g chipotle jalapeños chilli papričiek v paradajkovej paste
- 100 ml rastlinného oleja
- 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 400 ml vody
- 480 g čiernych fazúľ
- Soľ
- 10 ks pšeničných tortill
- 200 g vegánskeho syra
Koriandrová salsa
- 3 ks veľkej bielej cibule
- 3 ks avokáda
- 4 ks paradajok
- 100 g koriandra
- 100 ml limetkovej šťavy
- 50 ml octu
- Soľ
Príprava
-
1Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na jemné kocky.
-
2Olúpeme tekvicu a odstránime semená. Tekvicu postrúhame a zmiešame s dvoma lyžicami soli.
-
3Chipotle papričky nakrájame a šťavu si ponecháme.
-
4Osmažíme cibuľu a cesnak v oleji, pridáme GARDEN GOURMET® Vegánske mleté a všetko premiešame.
-
5Pridáme chipotle papričky spoločne s ich šťavou, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový, vodu, čierne fazule a varíme 5 až 10 minút. V prípade potreby dochutíme soľou.
-
6Očistíme cibuľu a avokáda a nakrájame ich na jemné kocky spoločne s paradajkami.
-
7Koriander nasekáme na jemno.
-
8Všetko zmiešame tesne pred servírovaním.
-
9Dochutíme soľou a octom.
-
10Náplň položíme na polovicu tortilly, pridáme strúhanú tekvicu a syr a preložíme voľnou časťou tortilly.
-
11Takto pripravené tortilly grilujeme po oboch stranách približne 2 minúty pokiaľ nie sú chrumkavé. Podávame s koriandrovou salsou.
- Tieto tortilly môžete pripraviť deň vopred a potom piecť v rúre namiesto grilovania.
- Použiť môžete aj kukuričné tortilly.
V recepte je tiež využité chipotle. Chipotle sú údené jalapenos chilli papričky v paradajkovej paste. Používajú sa v rôznych dusených pokrmoch alebo v chipotle majonéze.