Teľací rezeň s horčicou a čiernym koreňom

  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Teľací rezeň, horčicová omáčka so šalátom z pečených zemiakov a čierneho koreňa

Ani teľací rezeň nemusí byť len na klasický spôsob. Horčicová omáčka, šalát z pečených zemiakov a čierneho koreňa mu dodajú ten správny šmrnc.

Ingrediencie
  • 1500 g teľacieho stehna
  • 400 g bielej žemle
  • 3 ks vajec
  • 2000 g zemiakov
  • 500 g čierneho koreňa
  • 200 g šalotky
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 500 ml THOMY Combiflexu
  • 100 ml svetlého balsamica
  • 100 ml olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Teľacie mäso očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme.
  • 2
    Z čerstvých žemieľ si pripravíme strúhanku.
  • 3
    Rezne obalíme a pozvoľna vyprážame do zlatista na THOMY Combiflex.
  • 4
    Zemiaky upečieme v šupke do mäkka.
  • 5
    Čierny koreň očistíme a uvaríme do mäkka. Nakrájame spoločne so zemiakmi a šalotkou na plátky.
  • 6
    Z THOMY Americkej horčice, oleja a balzamika vytvoríme v mixéri omáčku, ktorú pridáme do zemiakového šalátu. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  • 7
    Teľací rezeň podávame so šalátom z pečených zemiakov, čierneho koreňa a s horčicovou omáčkou.

Tip: Teľací rezeň vyprážame na panvici a použijeme THOMY Combiflex, ktorý je na nerozoznanie od prepusteného masla.