Teľací rezeň s horčicou a čiernym koreňom
Teľací rezeň, horčicová omáčka so šalátom z pečených zemiakov a čierneho koreňa
Ani teľací rezeň nemusí byť len na klasický spôsob. Horčicová omáčka, šalát z pečených zemiakov a čierneho koreňa mu dodajú ten správny šmrnc.
Ingrediencie
- 1500 g teľacieho stehna
- 400 g bielej žemle
- 3 ks vajec
- 2000 g zemiakov
- 500 g čierneho koreňa
- 200 g šalotky
- 100 g petržlenovej vňate
- 500 ml THOMY Combiflexu
- 100 ml svetlého balsamica
- 100 ml olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Teľacie mäso očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme.
-
2Z čerstvých žemieľ si pripravíme strúhanku.
-
3Rezne obalíme a pozvoľna vyprážame do zlatista na THOMY Combiflex.
-
4Zemiaky upečieme v šupke do mäkka.
-
5Čierny koreň očistíme a uvaríme do mäkka. Nakrájame spoločne so zemiakmi a šalotkou na plátky.
-
6Z THOMY Americkej horčice, oleja a balzamika vytvoríme v mixéri omáčku, ktorú pridáme do zemiakového šalátu. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
7Teľací rezeň podávame so šalátom z pečených zemiakov, čierneho koreňa a s horčicovou omáčkou.
Tip: Teľací rezeň vyprážame na panvici a použijeme THOMY Combiflex, ktorý je na nerozoznanie od prepusteného masla.