Galantina z kuracích stehien
Galantina z kuracích stehien, šalát z nových zemiakov, údený horčicový vinaigrette
Výborná kuracia roláda pripravená v pare s netradičným zemiakovým šalátom poteší aj tých najnáročnejších zákazníkov.
Ingrediencie
- 1500 g kuracích stehien
- 120 g masla
- 4 ks vajcia
- 150 g listového špenátu
- 10 g rozmarínu
- 10 g tymianu
- 2000 g mladých zemiakov so šupkou
- 2 zväzky jarnej cibule
- 200 ml olivového oleja
- 50 g petržlenovej vňate 50 g
- 100 g THOMY Americkej horčice
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Kuracie stehná si očistíme vykostíme a okoreníme. Rozklepeme na plát, na potravinovej fólii.
-
2Pripravíme si vaječnú plnku s listovým špenátom, ktorú zabalíme do kuracích stehien a pevne zamotáme.
-
3Varíme na pare cca 60 minút.
-
4Uvarené rolády si rozbalíme a opečieme na oleji.
-
5Zemiaky si upečieme v šupke, necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska. Jarnú cibuľu nakrájame na kolieska.
-
6Z horčice, oleja, údeného vývaru si premixujeme dresing, ktorý pridáme k zemiakom a premiešame. Na záver do zemiakov pridáme nasekanú petržlenovú vňať.