Teriyaki Budha bowl s ryžou a vegánskym trhaným
Teriyaki bowl s ryžou a GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhaným obsahuje plno chutí a textúr. Chutí tak dobre, ako vyzerá a je nadmieru všestranný.
Ingrediencie
- 250 ml teriyaki omáčky
- 20 g čiernych sezamových semienok
- 20 g nakladaného zázvoru
Bowl a omáčka
- 1 kg varenej hnedej ryže
- 100 g klíčkov fazule
- 150 g edamame fazuliek
- 175 g pak choi
- 2 ks červených čili papričiek
- 5 ks jarných cibuliek
- koriander
Príprava
-
1Uvaríme hnedú ryžu a rozmrazíme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané.
-
2Teriyaki omáčku zmiešame so zázvorom a dochutíme čiernymi sezamovými semienkami.
-
3Vegánske trhané vložíme do misky, prelejeme pripravenou teriyaki omáčkou a marinujeme v chladničke aspoň 20 minút.
-
4Jarné cibuľky a chilli papričky nakrájame na tenké prúžky a vložíme do ľadovej vody, aby zostali chrumkavé.
-
5Listy pak choi sprudka opečieme na panvici.
-
6Jarné cibuľky a chilli papričky vyberieme z vody a osušíme.
-
7Vegánske trhané servírujeme do misky s varenou ryžou, fazuľovými klíčkami, edamame fazuľkami, opečeným pak choi a teriyaki omáčkou. Posypeme chilli papričkami, jarnou cibuľkou a čerstvým koriandrom.
Ryžu môžeme nahradiť obilninami alebo šošovicou.
Teriyaki omáčku môžeme servírovať zvlášť.