Krém z kyslej kapusty so slaninou a slaninovými čipsami
Recept pre pravých znalcov chutí.
      
    
        Ingrediencie
                
      
      - 1000 g kyslej kapusty
 - 200 g cibule
 - 200 g údenej slaniny
 - 200 ml smotany 30%
 - 1000 g hlávkovej špicatej bielej kapusty
 - 200 ml rastlinného oleja
 - Soľ, korenie a cukor
 
        Príprava
        
  
      
      
      - 
        1Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, kyslú kapustu a podlejeme MAGGI Údeným vývarom. Privedieme do varu a varíme cca 20 minút.
 - 
        2Polievku dôkladne rozmixujeme do hladkého krému, zjemníme smotanou a dochutíme.
 - 
        3Kyslú kapustu pomocou papierových utierok vysušíme a prudko usmažíme v rozohriatom oleji.
 - 
        4Špicatú čerstvú kapustu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji a krátko pečieme do mäkka na 160 °C.
 - 
        5Slaninu nakrájame na tenké plátky a usmažíme v rozohriatom oleji do chrumkava. Slaninovými čipsami dozdobíme krémovú polievku.