Sambal pizza s vegánskym trhaným
Tento recept na pizzu bude zaručene obľúbený v celej rodine. Vyskúšajte chutnú kombináciu GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, sambal a dokonalú zmes čerstvých ingrediencií.
Ingrediencie
Cesto na pizzu
- 725 ml studenej vody
- 1 kg múky
- 4 g instantného suchého droždia
- 60 g bieleho cukru
- 60 g soli
Prísady
- 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
- 150 g červenej cibule, nakrájanej na plátky
- 50 g čerstvých bazalkových lístkov
- 100 g bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 100 g zelenej papriky, nakrájanej na plátky
- 100 g cherry paradajok, nakrájaných napoly
Sambal
- 500 g BUITONI® Coulis de Tomate (paradajkového pretlaku)
- 30 ml kukuričného oleja
- 100 g Sambal pretlaku
- 20 g bieleho cukru
- 15 g MAGGI® Vegetariánskeho koncentrátu
- 100 g MAGGI® Paradajkového kečupu
Príprava
-
1Do mixéra najprv dáme vodu, potom múku, droždie a cukor. Zapneme na nízku rýchlosť, kým sa ingrediencie nespoja, približne 2 minúty.
-
2Prepneme na vysokú rýchlosť, kým sa cesto neoddelí od stien misy a nestane sa z neho guľa, približne 10 minút.
-
3Pridáme soľ a mixujeme na vysokej rýchlosti ďalšie 2-3 minúty, kým sa s cestom nespoja. Preložíme do nádoby potretej olejom a necháme kysnúť pri izbovej teplote, kým sa nezdvojnásobí, potom cesto vložíme do chladničky na 1 hodinu.
-
4Na pracovnú plochu posypané múkou prenesieme cesto a rozdelíme ho na bochníky s váhou 160 g. Necháme cesto na pracovnej ploche kysnúť pod pokrievkou po dobu 30 minút.
-
5Cesto rozvaľkáme na ľahko pomúkovanej drevenej doske na tvar pizze, rozotrieme sambal, pridáme všetky prísady a GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané. Pečieme v rúre na pizzu po dobu 4-6 minút, kým nezíska zlatistú farbu a na okrajoch sa neobjavia spálené škvrny.
Pre chrumkavý element a ako ozdobu môžeme pizzu posypať arašidmi.
Cesto na pizzu môžeme pripraviť 2-3 dni vopred.