Čínsky pikantný BBQ burger s vegánskym trhaným

  • Brand
  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Burger ako žiadny iný! Burger, ktorý očarí je naložený šťavnatými, lahodnými kúskami GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané v čínskym korením s BBQ príchuťou na chrumkavom základe z červeného kapustového coleslaw šalátu. Senzačne úžasný!
Ingrediencie
  • 10 ks burgerových hrčiek, rozkrojených napoly
  • 50 ml olivového oleja
  • 150 g červeného kapustového coleslaw
  • 50 g čerstvého koriandra
  • 50 g nakladanej zelenej chilli na krúžky
Čínska pikantná BBQ marináda
  • 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
  • 50 g bieleho cukru
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čínskeho korenia piatich chutí
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 15 ml Shaoxingského ryžového vína
  • 15 ml světlé sójové omáčky
  • 15 g BBQ omáčky
  • 1 lyžica melasy
  • 30 g medu
  • 30 g treného cesnaku
  • 15 ml horúcej vody
Príprava
  • 1
    V miske zmiešame cukor, soľ, čínske korenie, biele korenie, sezamový olej, Shaoxingské ryžové víno, svetlú sójovú omáčku, BBQ omáčku, melasu, med, cesnak a horúcu vodu. Dobre premiešame.
  • 2
    Marinujeme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané po dobu 30 minút pred grilovaním. Potom grilujeme, kým sa trhané ľahko neopečie.
  • 3
    Rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a opečieme burgerové hrčky do zlatistej farby. Odložíme ich na stranu.
  • 4
    Na každú burgerovú hrčku položíme nasledujúce vrstvy odspodu nahor: spodná časť hrčky, červený coleslaw, nakladané krúžky chilli, pikantné BBQ GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané, čerstvé koriandrové listy a vrchnú časť hrčky.

Pre ľahšiu a krémovejšiu chuť pridáme do burgerovej hrčky vegánsky jogurt.

Pre osviežujúcu chuť pridáme do burgerovej hrčky plátok ananásu.