Čínsky pikantný BBQ burger s vegánskym trhaným
Burger ako žiadny iný! Burger, ktorý očarí je naložený šťavnatými, lahodnými kúskami GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané v čínskym korením s BBQ príchuťou na chrumkavom základe z červeného kapustového coleslaw šalátu. Senzačne úžasný!
Ingrediencie
- 10 ks burgerových hrčiek, rozkrojených napoly
- 50 ml olivového oleja
- 150 g červeného kapustového coleslaw
- 50 g čerstvého koriandra
- 50 g nakladanej zelenej chilli na krúžky
Čínska pikantná BBQ marináda
- 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
- 50 g bieleho cukru
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čínskeho korenia piatich chutí
- ¼ lyžičky bieleho korenia
- 1 lyžica sezamového oleja
- 15 ml Shaoxingského ryžového vína
- 15 ml světlé sójové omáčky
- 15 g BBQ omáčky
- 1 lyžica melasy
- 30 g medu
- 30 g treného cesnaku
- 15 ml horúcej vody
Príprava
-
1V miske zmiešame cukor, soľ, čínske korenie, biele korenie, sezamový olej, Shaoxingské ryžové víno, svetlú sójovú omáčku, BBQ omáčku, melasu, med, cesnak a horúcu vodu. Dobre premiešame.
-
2Marinujeme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané po dobu 30 minút pred grilovaním. Potom grilujeme, kým sa trhané ľahko neopečie.
-
3Rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a opečieme burgerové hrčky do zlatistej farby. Odložíme ich na stranu.
-
4Na každú burgerovú hrčku položíme nasledujúce vrstvy odspodu nahor: spodná časť hrčky, červený coleslaw, nakladané krúžky chilli, pikantné BBQ GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané, čerstvé koriandrové listy a vrchnú časť hrčky.
Pre ľahšiu a krémovejšiu chuť pridáme do burgerovej hrčky vegánsky jogurt.
Pre osviežujúcu chuť pridáme do burgerovej hrčky plátok ananásu.