Poke bowl s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami, avokádom, fazuľami edamame, čiernou ryžou, jablkami, mrkvou a omáčkou z fermentovaného korenia

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Poké bowl patrí v poslednej dobe medzi veľmi obľúbené pokrmy. Pochádza z Havaja, kde sa miestny kuchári inšpirovali japonskou kuchyňou. Poké bowl môže byť zostavený podľa vášho želania a jeho základom je vždy ryža. Tento recept je s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami.

Ingrediencie
  • 500 g čiernej sushi ryže
  • 1 l vody
  • 500 g mrkvy
  • 3 ks avokáda
  • 3 ks zelených jabĺk
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 60-80 g fermentovaného korenia
  • 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 g Little gem šalátu
  • 500 g fazule edamame
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Opláchnite ryžu cez sitko pod studenou tečúcou vodou a počkajte, kým z nej nevytečie voda. Priveďte ryžu, vodu a soľ do varu v ťažkej panvici, odkrytú a na stredne veľkom ohni.
  • 2
    Zakryte a znížte teplotu na nízku teplotu. Varte ryžu asi 35 minút alebo kým nie je mäkká a väčšina vody bola absorbovaná.
  • 3
    Odstavte z ohňa a nechajte prikryté stáť cca 10 minút.
  • 4
    Olúpte a nakrájajte mrkvu na julienne rezančeky.
  • 5
    Avokáda a jablká očistite a nakrájajte na malé prúžky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a okoreňte soľou a čiernym korením.
  • 6
    Zmiešajte fermentované korenie, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a vodu vo veľkej miske a rozmixujte.
  • 7
    Orestujte Garden Gourmet® Vegánske kúsky na rozpálenom oleji, na veľkej panvici, približne 3-4 minút.
  • 8
    Naservírujte 10 misiek Poke so všetkými ingredienciami.
  • Môžete použiť všetky druhy ryže, obilnín a jadier, jednoducho použite to, čo je k dispozícii.
  • Na ochutenie jedla podávajte po stranách omáčku, ako je goma, Ponza, tahini alebo salsa.