Veterník, karamelový krém, cukrová vata, maliny, pusinky
Premeňte sen o dokonalom dezerte na skutočnosť! Jedinečný veterník, krehké snehové pusinky a čerstvé ovocie, to všetko ukryté v závoji cukrovej vaty - rozprávka, ktorá sa rozplynie na jazyku. Pripravte sa na príval sladkého šťastia!
Ingrediencie
Veterník
- 250 ml mlieka
- 90 ml THOMY Combiflexu
- 150 g hrubé múky
- 4 vajcia
- Soľ
Karamelový krém
- 250 g Nestlé DOCELLO Bavorského krému
- 500 ml mlieka
- 200 ml Nestlé DOCELLO karamelového toppingu
Pusinky
- 4 bielky
- 300 g práškového cukru
- 20 ml THOMY Combiflexu (na potretie plechu)
- 200 g malin
Príprava
-
1Veterník
-
2Privedieme k varu mlieko s olejom a štipkou soli.
-
3Vmiešamu múku a vytvoríme odpaľované cesto.
-
4Do čiastočne vychladnutého cesta postupne zamiešame 3 celé vajcia a žĺtok.
-
5Plech vyložíme pečiacim papierom a cesto pomocou cukrárskeho vrecka vytvarujeme.
-
6Pečieme do zlatohneda.
-
7Karamelový krém
-
8Podľa návodu si pripravíme bavorský krém a na záver šľahania doň prilejeme karamelový topping.
-
9Pusinky
-
10Vyšľaháme sneh z bielkov a postupne vmiešame práškový cukor.
-
11Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech potretý olejom.
-
12Pečieme (sušíme) na cca 100-150 stupňov Celzia cca 20 minút.
-
13Servírujeme s cukrovou vatou a čerstvým ovocím.