Pistáciový cracquelin

  • Brand
  • Čas prípravy
    80 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10
.
Ingrediencie
Cesto:
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml vody
  • 100 g masla
  • 160 g hladkej múky
  • 6 ks vajec
Krém:
  • 100 g NESTLÉ DOCELLO™ Bavorského krému
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 ml smotany 31%
  • 75 g pistáciovej pasty
Chrumkavá vrstva:
  • 50 g masla
  • 65 g krupicového cukru
  • 55 g hladkej múky
Príprava
  • 1
    Chrumkavú vrstvu pripravíme vymiesením tuhšej konzistencie z masla, cukru a múky. Medzi 2 papiere na pečenie vložíme cesto, pomocou valčeka vyvaľkáme na 2 mm hrubú vrstvu, potom vykrojíme kolieska s priemerom cca 5 cm a vložíme do chladničky
  • 2
    Odpaľované cesto pripravíme z mlieka, vody a masla. Zmes privedieme do varu, pridáme múku a odpaľujeme cesto na miernom plameni približne 3 minúty. Potom preložíme do kuchynského robota a pri pomalých otáčkach cesto miesime, aby sa nám vychladilo. Na vyšších otáčkach potom pridáme rozšľahané vajcia.
  • 3
    Odpaľované cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekame kolieska, na vrch pridáme kolieska z chrumkavej vrstvy a pečieme 35 minút na 160 ºC. Po 20 minútach pečenia necháme vyvetrať rúru.
  • 4
    Pripravíme si NESTLÉ DOCELLO™ Bavorský krém podľa návodu a do hotového krému pridáme pistáciovú pastu. Krémom naplníme upečené a vychladnuté cracqueline.