Pistáciový cracquelin
.
Ingrediencie
Cesto:
- 125 ml mlieka
- 125 ml vody
- 100 g masla
- 160 g hladkej múky
- 6 ks vajec
Krém:
- 100 g NESTLÉ DOCELLO™ Bavorského krému
- 200 g kyslej smotany
- 200 ml smotany 31%
- 75 g pistáciovej pasty
Chrumkavá vrstva:
- 50 g masla
- 65 g krupicového cukru
- 55 g hladkej múky
Príprava
-
1Chrumkavú vrstvu pripravíme vymiesením tuhšej konzistencie z masla, cukru a múky. Medzi 2 papiere na pečenie vložíme cesto, pomocou valčeka vyvaľkáme na 2 mm hrubú vrstvu, potom vykrojíme kolieska s priemerom cca 5 cm a vložíme do chladničky
-
2Odpaľované cesto pripravíme z mlieka, vody a masla. Zmes privedieme do varu, pridáme múku a odpaľujeme cesto na miernom plameni približne 3 minúty. Potom preložíme do kuchynského robota a pri pomalých otáčkach cesto miesime, aby sa nám vychladilo. Na vyšších otáčkach potom pridáme rozšľahané vajcia.
-
3Odpaľované cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekame kolieska, na vrch pridáme kolieska z chrumkavej vrstvy a pečieme 35 minút na 160 ºC. Po 20 minútach pečenia necháme vyvetrať rúru.
-
4Pripravíme si NESTLÉ DOCELLO™ Bavorský krém podľa návodu a do hotového krému pridáme pistáciovú pastu. Krémom naplníme upečené a vychladnuté cracqueline.