Marhule s pečenými slivkami, mousse a marcipán
Glazúrované marhule, pečené slivky v štrúdľovom (filo) ceste, jogurtový mousse a marcipánové pyré
Dezert, ktorým nadchnete každého, kto miluje sladké. Glazúrované marhule, pečené slivky, jogurtové mousse a marcipánové pyré, túto kombináciu si každý zamiluje.
Ingrediencie
- 1500 g marhúľ
- 200 g cukru
- 1000 g pomarančov
- 500 g sliviek
- 200 g štrúdľového (filo) cesta
- 150 g masla
- 500 g jogurtu
- 500 ml smotany 30%
- 200 g marcipánu
Príprava
-
1Marhule a slivky vykôstkujeme.
-
2Cukor rozpustíme vo vode a zredukujeme na cukrový sirup, pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
-
3V pomarančovom sirupe glazúrujeme marhule.
-
4Slivky naplníme marcipánom miesto kôstky.
-
5Štrúdľové cesto potrieme maslom, zabalíme slivky a pečieme do zlatista.
-
6NESTLÉ Docello Bavorský krém vyšľaháme podľa návodu a pridáme kvalitný jogurt.
-
7Zvyšnú časť marcipánu rozohrejeme na smotane a rozmixujeme.
-
8Pečené slivky v štrúdľovom ceste servírujeme s jogurtovou penou a marcipánovým pyré. Tanier dozdobíme glazúrovanými marhuľami.
Tip: Namiesto sliviek môžeme podľa sezónnosti zvoliť napríklad jahody, broskyne, jablká, hrušky.