Marhule s pečenými slivkami, mousse a marcipán

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Glazúrované marhule, pečené slivky v štrúdľovom (filo) ceste, jogurtový mousse a marcipánové pyré

Dezert, ktorým nadchnete každého, kto miluje sladké. Glazúrované marhule, pečené slivky, jogurtové mousse a marcipánové pyré, túto kombináciu si každý zamiluje.

Ingrediencie
  • 1500 g marhúľ
  • 200 g cukru
  • 1000 g pomarančov
  • 500 g sliviek
  • 200 g štrúdľového (filo) cesta
  • 150 g masla
  • 500 g jogurtu
  • 500 ml smotany 30%
  • 200 g marcipánu
Príprava
  • 1
    Marhule a slivky vykôstkujeme.
  • 2
    Cukor rozpustíme vo vode a zredukujeme na cukrový sirup, pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
  • 3
    V pomarančovom sirupe glazúrujeme marhule.
  • 4
    Slivky naplníme marcipánom miesto kôstky.
  • 5
    Štrúdľové cesto potrieme maslom, zabalíme slivky a pečieme do zlatista.
  • 6
    NESTLÉ Docello Bavorský krém vyšľaháme podľa návodu a pridáme kvalitný jogurt.
  • 7
    Zvyšnú časť marcipánu rozohrejeme na smotane a rozmixujeme.
  • 8
    Pečené slivky v štrúdľovom ceste servírujeme s jogurtovou penou a marcipánovým pyré. Tanier dozdobíme glazúrovanými marhuľami.

Tip: Namiesto sliviek môžeme podľa sezónnosti zvoliť napríklad jahody, broskyne, jablká, hrušky.