
Prvý tréning Nestlé Culinary tímu na olympiádu IKA
Nestlé Culinary tím má za sebou prvý tréning na IKA kulinársku olympiádu. Tréning sa uskutočnil v máji za prítomnosti našich partnerov v Nemocnici Na Homolce v Prahe.
Príprava kuchárskeho tímu spočíva v tvorbe menu, ktoré bude zodpovedať požiadavkám súťažnej kategórie Community Catering Teams. Prvé nápady na súťažné menu nášho tímu zatiaľ zverejňovať nebudeme, ale budeme vás priebežne informovať o ich príprave a zložení tímu.
Prvý tréning bol v znamení prípravy veľkého počtu porcií v obmedzenom časovom limite. Výsledkom tréningového varenia bola šesťchodová degustačná večera pre významných zamestnancov nemocnice. Zostavené menu vychádzalo z tradičných pokrmov z našich regiónov a bolo pripravené z lokálnych a udržateľných surovín.
Prvý tréning bol pre tím veľkou skúsenosťou pre vychytanie všetkých chýb a zistením, ako postupovať v príprave čo najefektívnejšie. „Dohodli sme sa s významným zákazníkom Nemocnicou Na Homolce, ktorého vedenie nám zapožičalo priestor veľkej kuchyne. Na odplatu sme pohostili, formou degustačného menu, popredných lekárov nemocnice a myslím, že celá akcia sa vydarila nad očakávania,“ uviedol Radek Daníček, člen Nestlé Culinary tímu.
Ďakujeme všetkým našim partnerom, že vďaka nim, sa naši kuchári môžu zúčastniť takejto prestížnej kulinárskej súťaže. Držte palce nášmu tímu a sledujte na našej webovej stránke a sociálnych sieťach, ako prebieha ich príprava.